Enzym Pectolasa 5g na 25L

Dostępność: brak towaru
Cena: 2,90 zł 2.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: SpiritFerm
Kod produktu: SPIR045

Opis

Enzym winiarski PECTOLASA 5g na 25L

Enzym ułatwiający uzyskanie soku z owoców, wspomagający fermentację win owocowych i ułatwiający klarowanie. Preparat ten rozkłada tzw. substancje pektynowe (pektyny) i zmienia je w związki rozpuszczalne. Rozbija ściany komórkowe w owocach przez co wina są bardziej aromatyczne. Enzym należy dodać do nastawu na kilka godzin przed dodaniem drożdży i dokładnie wymieszać. W ten sposób możemy prowadzić fermentację w miazdze około tygodnia, po czym tłoczymy sok z owoców i prowadzimy dalszą fermentację. Enzym produkowany dla przemysłu spożywczego, szczególnie przydatny w produkcji win i cydru. Zawartość opakowania na 25 litrów moszczu. Kraj pochodzenia: Szwecja.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Safe Buy
Sklep internetowy Shoper.pl