

- Etykieta retro "nalewka" - 1szt
- Zmywak z kwasówki 40g
- Płatki dębowe USA mocno opiekane 50g
- Płatki drzewa akacjowego 50g
- Zaprawka Śliwowica Beskidzka
- Korek naturalny lity 24x45mm - 30szt
- Zaprawka Wódka Wiśniowa
- Tanina winiarska 5g na 25L
- Zaprawka Pigwówka
- Etykieta na wino domowe winnica - 1szt
- Zaprawka Gremaxa Greckie Brandy 250ml
- Zaprawka Bourbon

Drożdże gorzelnicze COOBRA 24
Opis
DROŻDŻE GORZELNICZE COOBRA 24
Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz.
Zawartość: 205g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 24 godziny.
!!!UWAGA dotycząca wszystkich drożdży Coobra!!!
- Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.
- Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
- Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie - dla 21L wody min.30L fermentator.
- Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35*C -drożdże przestaną pracować.
Opinie o produkcie (0)




